KABA – İNCE SIVA

KABA – İNCE SIVA

SIVA NEDİR?
Kaba inşaatın yapımından sonra başlayan İnce İnşaatın ilk adımıdır. Isı kaybını önlemek; Ses geçirgenliğini azaltmak; Uygulanan zemine direnç kazandırıp ömrünü uzatmak ; Dekoratif bir görünüm kazandırmak ve en önemlisi boya uygulama öncesi düz ve pürüzsüz bir zemin elde etmek içinkum, çimento ,Kireç, alçı veya toprak harç ile yüzeye yapılan kaplama işlemine sıva denir. Bir çok farklı amaçla  sıvama işleri yapılır. Sıva tek kat uygulanabileceği gibi üç katta uygulanabilir.

Uzman sıva teknisyenleri ile sizlere hızlı ve kaliteli sıvama işlemlerinizi itinayla gerçekleştirmektedir.

GÖK MÜHENDİSLİK KABA SIVA İŞÇİLİĞİNİ NASIL YAPAR?

Doğa olaylarına karşı; su ve güneşten yapıyı korumak  yada rutubet oluşumunu engellemek ve de estetik hatalarını düzeltmek için sıva işçiliği önem vermekteyiz.

Sıva genellikle Kaba sıva ve ince sıva olarak iki tabaka halinde uygulanır. Tavan yüzeyi fazla büyük değil ve düzgünse serpme üzerine bir kat uygulama yapmaktayız.

Sıva uygulanacak olan alanın tamamen kuru olmasına dikkat ederiz. Sıvaya başlamadan önce sıva alt hizalarını saptar işaretleriz. Uygulanacak olan alanda ki çıkıntı ve çapakları kazıma yöntemiyle temizleriz. Harç zayi etmemek için duvar dipleri betonsa süpürüp temizler ; topraksaduvarı iyice ıslatarak harcın iyi yapışmasını sağlarız.

Sıva uygulanacak alan yeterince pürüzlü değilse taşçı tarağı ile dişleriz. Yoğun beton , yoğun tuğla vb. pürüzsüz ve suyu çekmeyecek yüzeylere  önce Ecosal, Latex, Sika vb. katılmamış çimento şerbeti uygular yada yüksek dozlu çimento harcı serpme olarak uygularız.

Sıva düzlem olarak mastarında ve şakulünde yapabilmek için önceden en çok 2m  ara ile düşey düzleme şeritleri (Analar) hazırlarız. Kaba Sıva harcı bu Analar arasındaki yüzeylere mala veya sıva püskürtme makinaları ile uygularız. Biraz sertleştikten sonra aynı harçla Analar düzeyine kadar doldurup Analar ve kasa üzerinden kaydırılan mastarla sıvayı düzleriz. Kasa yanlarını mala ile basarak ince sıva için biraz çıkıklık bırakırız.  Uygulama yapacağımız yerin son katı mozaik olacaksa kaymaması için kaba sıva üzerine yatak olarak dalgalı çizgiler çekeriz.

GÖK MÜHENDİSLİK İNCE SIVA İŞÇİLİĞİNİ NASIL YAPAR ?

Kaba sıvanın iyice sertleşmesinden sonra bolca ıslatılarak ince sıva uygulamasına başlanır. Mala yardımıyla kabaca düzelttiğimiz yüzey biraz sertleştikten sonra bir yandan fırça ile devamlı su serperek Tirfil malası yüzeyde hiçbir çatlak, pürüz ve dalgalanma kalmayıncaya kadar sürekli daireler çizerek perdah eder en son bir sünger yardımıyla silerek , sıva üzerindeki yapışmamış kum taneciklerini düşürürüz. Demir mala ile perdah işlemi özel isteğinizle yapmaktayız.

Dışarıda don oluşumu varsa dış cephe sıvası hiçbir koşulda uygulamaktayız. İçeride ise özel önlemler ile donlu havalarda da ince sıva uygulamalarını yapabilmekteyiz.

GÖK MÜHENDİSLİK ALÇI SIVA İŞÇİLİĞİ NASIL YAPAR ?

Kaba sıvada olduğu gibi ön hazırlıklarımızı yaptıktan sonra  farklı olarak Duvar yüzeyinde ki kanal yolları ve çatlakları doldururuz. Farklı malzemelerin birleşme noktalarında ki çatlama riskini azaltmak için 30 cm genişliğindeki sıva filesini birleşim yerini ortalayacak şekilde sıva harcı üzerine uygularız.

Öncelikle ano çıtalarını 100-200 cm aralıklarla sıva yapılacak yüzeye teraziye alarak alçıyla yapıştırırız. Alçı sıva harcını spatula ile ano çıtasının yapıştırabileceğimiz doğrultu boyunca duvar yüzeyine uygularız. Duvar köşelerine ise ano çıtası işlevi gören sıva profillerini alçı Harcı kullanarak yapıştırırız. Hazırlık aşaması bittikten sonra sıva küreğine aldığımız alçı harcını aşağıdan yukarıya doğru bastırarak duvar yüzeyini kapatacak şekilde uygularız. Alüminyum bıçak mastarı yardımıyla ano çıtalarına bastırarak mastarını çekeriz. Mastarda kalan harcı mala yardımıyla alıp yüzeydeki boşlukları doldurup mastar işlemini tamamlarız. Alçı kurumaya başladıktan sonra ano çıtalarını söküp ano boşluklarını alçı harcı ile doldururuz. Alçı sertleştikten sonra pürüzleri spatula ile düzeltiriz.

GÖK MÜHENDİSLİK YAPTIĞI DİĞER SIVA TÜRLERİ

Akustik sıvama, Bağdadi sıvama, Rabitz sıvama, Edelputz sıvama, Ahşap ve Metal yüzey sıvama, Mermer tozu ile sıvama, Mermer pirinçli veya doğal taş pirinçli suni taş sıvalar, Püskürtme Sıva, Perdah Sıva, Modern sıva, Mineral esaslı düz veya desenli görünen sıvama, Granit tipi sıvama, İpek Sıvama, Perlit sıvama, Sentetik reçine bağlayıcı sıvama ve Anti nem sıvama uygulamaları yapmaktayız.

İşlerimiz hakkında daha fazla bilgi için lütfen bizimle irtibata geçiniz.
Tabiki size inşaatınızda veya bulunduğunuz yerde kapsamlı bir danışma`da sunabiliriz.

Bizimle İletişime Geçin.